Το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ KA2

afisa_erasmus_teliki_en.png

Το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου συμμετέχει σε εγκεκριμένο από τον Εθνικό Φορέα Ι.ΚΥ. πρόγραμμα Erasmus+ με αριθμό σύμβασης 2018-1-ES01-KA229-050022_2 και τίτλο: «Carpe librum: The school library and the communication skills through the study of Literary and Cultural Relations between Greece and Spain.»

Στο πλαίσιο της σύμπραξης το σχολείο μας συνεργάζεται με το 2ο ΓΕΛ Ευόσμου, και το Γενικό Λύκειο IES Parque Goya από την Σαραγόσα της Ισπανίας.

Το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, το οποίο λειτουργεί στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, συμμετέχει στο παραπάνω ευρωπαϊκό πρόγραμμα, αποσκοπώντας στην ενίσχυση του ρόλου της βιβλιοθήκης και στην ενθάρρυνση των μαθητών προκειμένου να βελτιώσουν τις αναγνωστικές τους συνήθειες. Η ανάδειξη της λογοτεχνικής και πολιτισμικής σχέσης μεταξύ της Ελλάδας και της Ισπανίας αποτελεί σκοπό του προγράμματος, μέσα από τις διεργασίες του οποίου θα καλλιεργηθεί η κριτική ικανότητα, οι επικοινωνιακές δεξιότητες και η προσωπικότητα των εμπλεκομένων, κυρίως μαθητών.

Ως συνέπεια, υπάρχει η ανάγκη για απόκτηση επίκαιρων γνώσεων και δεξιοτήτων που σχετίζονται με την εκπαιδευτική διαδικασία και συγκεκριμένα με την ενθάρρυνση της φιλαναγνωσίας, την οργάνωση βιβλιοθήκης σε κάθε σχολική μονάδα και την ανταλλαγή πολιτισμικών στοιχείων που η λογοτεχνία μπορεί να αναδείξει. Οι καθηγητές του σχολείου μας αποφάσισαν να συνεισφέρουν στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος, εισάγοντας νέα σχέδια μαθήματος και πρακτικές.

Παράλληλα με τις εργασίες του προγράμματος, διάρκειας δύο ετών, θα πραγματοποιηθεί αμοιβαία Μαθησιακή Κινητικότητα από και προς Σαραγόσα. Η Σαραγόσα είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας της Αραγονίας, η οποία καταλαμβάνει σημαντικό τμήμα της βόρειας μεθοριακής ζώνης της χώρας, συνορεύοντας με τη Γαλλία. Μέσω του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί μελέτη της ιστορίας, της γλώσσας και της λογοτεχνίας των δύο λαών.

 Η παιδαγωγική ομάδα που συστήθηκε και θα εργασθεί στο παραπάνω θέμα σε συνεργασία με μαθητές του σχολείου μας αποτελείται από ένα διεπιστημονικό σύνολο εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν ο κος Αρβανιτίδης Χρήστος, Dr Σύγχρονης Ιστορίας, η κα Φωτιάδου Αγγελική Φιλόλογος Msc, η κα Μισαηλίδου Δέσποινα Μηχανολόγος / Μηχανικός Msc, ο κ. Ελευθερίου Παναγιώτης Θεολόγος.

Η Παιδαγωγική Ομάδα εκτός από τις μαθησιακές εμπειρίες που θα αποκτήσει κατά τη διάρκεια της δράσης, θα πραγματοποιήσει τις προτάσεις της με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή ανταλλαγή πολιτισμικών στοιχείων ανάμεσα στα συνεργαζόμενα σχολεία των δύο χωρών και την ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων μαθητών και καθηγητών μέσω της λογοτεχνίας και των διεργασιών που λαμβάνουν χώρα σε μια σχολική βιβλιοθήκη.

afisa_erasmus_teliki_gr2.png

Δείτε σχετικά:

- Ηλεκτρονικό Περιοδικό Erasmus KA2 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου

- Παγκόσμια ημέρα βιβλιοθήκης

- Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης – Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ

- Bibliorestaurant, Poetry to take away - «Η Μαρίνα των Βράχων», Οδυσσέας Ελύτης

- «Ταξίδι με τον Έσπερο», του Άγγελου Τερζάκη - Angelos Terzakis “Journey with Esperos”

- "Ισπανική Γωνιά" στη βιβλιοθήκη μας

- Κινητικότητα Erasmus + ΚΑ2 ΣΤΗ ΣΑΡΑΓΟΣΑ

- "Ταξίδι με τον Έσπερο"

- "Τα βόδια του Γηρυόνη"

-

- Βράβευση της καλύτερης αναγνώστριας

- 2η Κινητικότητα ERASMUS KA2 Μάρτιος -Απρίλιος 2019

- Παρουσίαση ποιητικού - θεατρικού έργου του Λόρκα

- 2η κινητικότητα Erasmus + ΚΑ2 στη Θεσσαλονίκη

- Erasmus+ KA2 και 16η διεθνής έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης

- Το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου στην "7η Γιορτή Πολυγλωσσίας" του Δήμου Θεσσαλονίκης

- Εργασίες όλων των μαθητών που συμμετέχουν στο ΚΑ2 - υπό μορφή comics

- Παρουσίαση 3ης Κινητικότητας Erasmus+ KA2

 

Δημοσιεύσεις

- Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου: Το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου στη Σαραγόσα

- life-events.gr: Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου στη Σαραγόσα στο πλαίσιο του Erasmus+

- Heraldo de Aragon: "Carpe Librum " between Greece and Spain. Το 1ο ΕΠΑΛ & το 2ο ΓΕΛ Ευόσμου σε πρόγραμμα κινητικοτητας Erasmus+ ΚΑ2 στη Σαραγόσα της Ισπανίας

- Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου: Βράβευση της καλύτερης αναγνώστριας

- Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου: Το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου στην "7η Γιορτή Πολυγλωσσίας" του Δήμου Θεσσαλονίκης

 

 

 

Επισκεψιμότητα

Σήμερα0
Χθές311
Τρεχ. εβδομάδα1064
Αυτόν το Μήνα8168
Όλα880400

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!